CNV Geldzorg

Want geldzorgen los je samen op

Over CNV Geldzorg

CNV Geldzorg is een zelfstandig onderdeel van CNV Vakmensen en is bedoeld voor iedereeen op de werkvloer; werknemers en werkgevers. Wij werken in opdracht van werkgevers, aangezien zij een belangrijke rol kunnen spelen voor hun werknemers op het gebied van geld. Want geldzorgen los je samen op.

Waarom wij doen wat we doen

Werknemers met financiële zorgen vind je in alle sectoren en alle lagen van de bevolking. Geldzorgen hebben niet alleen invloed op werknemers, maar zorgen ook voor hoge kosten voor werkgevers. Door je werknemers te helpen deze zorgen bespreekbaar te maken, en hen te helpen financieel zelfredzaam te worden en te blijven, kun je als werkgever iets waardevols voor je werknemers betekenen. En voor jezelf. Samen zorg je voor een financieel gezonde werkvloer.

Wat maakt ons anders

Wij hebben als doel om werkgevers te helpen hun werkvloer financieel gezond te krijgen en te houden.

  • We richten ons -naast het oplossen van geldproblemen- met name ook op preventie.
  • Dienstverlening op de werkvloer.
  • Dienstverlening op maat, zodat het bij uw organisatie en uw werknemers past.
  • Het hele bedrijf doet mee.

Ons Team

Marjolein
Projectmanager

"We werken samen met werkgevers en werknemers aan een veilige gezonde werkvloer waar persoonlijke thema’s bespreekbaar zijn. CNV Geldzorg levert maatwerk, dus leidinggevenden, werkgevers en werknemers hebben directe invloed op de activiteiten, zodat we zo goed mogelijk aansluiten bij wat er leeft."

Nassim

Nassim
Projectmedewerker

"Omgaan met geld kun je niet jong genoeg leren. Om jongeren financieel weerbaar en zelfredzaam te maken, is het belangrijk dat zij leren omgaan met geld. Bij CNV Geldzorg richten wij ons ook op de werknemer van de toekomst."

 

Onze partners

We werken we samen met:

 

De feiten

  • werknemers met financiële zorgen zijn 20% minder productief
  • werknemers met geldzorgen zijn per jaar 7 dagen meer ziek dan werknemers zonder geldzorgen
  • een werknemer met schulden kost een organisatie 13.000 euro per jaar
  • 1 op de 10 huishoudens heeft problematische schulden

 
                        We kwamen erachter dat er bij verzuimsituaties vaak sprake was van financiële zorgen. Daarnaast kregen we ook, in lijn met de landelijke trend, steeds vaker te maken met loonbeslagen.

Deze combinatie van uitval door ziekte en zwaardere administratieve lasten voor het bedrijf maakten dat we op zoek gingen naar een preventieve aanpak. Uiteraard op een discrete en respectvolle manier voor de werknemer.

 

Werknemer bij Scania

We werken al voor