CNV Geldzorg

Want geldzorgen los je samen op

Geldzorgen los je samen op

CNV Geldzorg is een zelfstandig onderdeel van CNV Vakmensen. Wij zijn er voor iedereen op de werkvloer, voor zowel werknemers als werkgevers. Wij ondersteunen werkgevers in het begeleiden van werknemers in het voorkomen en oplossen van financiële problemen. Want geldzorgen los je samen op!

Het doel van CNV Geldzorg is om gevoelige thema’s bespreekbaar te maken op de werkvloer. Wij adviseren werkgevers (HR Managers, chefs en andere leidinggevenden) om geldzorgen bij werknemers bespreekbaar te maken en te voorkomen. Want op financiële problemen rust nog steeds een taboe omdat de werknemer zijn financiële problemen als persoonlijk falen ervaart. Wij ondersteunen werknemers om financieel zelfredzaam te worden; om hun financiën op orde te brengen en te houden.
Werknemers met financiële zorgen vind je in alle sectoren en alle lagen van de bevolking. Geldzorgen hebben niet alleen invloed op werknemers maar zorgen ook voor hoge kosten voor de werkgever. Meer dan 60% van de werkgevers heeft te maken met werknemers met geldproblemen. Door je werknemers te helpen hun financiële zorgen bespreekbaar te maken en hen te helpen financieel zelfredzaam te worden en te blijven, kun je als werkgever iets waardevols voor je werknemers betekenen. Samen zorg je voor een financieel gezonde werkvloer.

Het versterken van de verbinding tussen werknemer en werkgever

Wat ons anders maakt is dat wij als doel hebben om werkgevers te helpen hun werkvloer financieel gezond te krijgen en te houden. Wij richten ons met name op preventie en het oplossen van geldproblemen. Daarnaast verlenen wij ondersteuning op de werkvloer. Wij bieden bijeenkomsten, (online) trainingen en workshops aan. Onze dienstverlening is maatwerk, helemaal passend bij de organisatie en medewerkers want geen bedrijf is hetzelfde, elke sector is anders en ieder mens is uniek. Door het aanbieden van deze diensten doet CNV Geldzorg precies waarvoor ze bedoelt is: het versterken van de verbinding tussen werknemer en werkgever.

Wil je meer weten? Bekijk ons dienstenaanbod.

Ons Team

Marjolein
Projectmanager

"We werken samen met werkgevers en werknemers aan een veilige gezonde werkvloer waar persoonlijke thema’s bespreekbaar zijn. CNV Geldzorg levert maatwerk, dus leidinggevenden, werkgevers en werknemers hebben directe invloed op de activiteiten, zodat we zo goed mogelijk aansluiten bij wat er leeft."

Nassim

Nassim
Projectmedewerker

"Omgaan met geld kun je niet jong genoeg leren. Om jongeren financieel weerbaar en zelfredzaam te maken, is het belangrijk dat zij leren omgaan met geld. Bij CNV Geldzorg richten wij ons ook op de werknemer van de toekomst."

 

Onze partners

We werken we samen met:

 

De feiten

  • werknemers met financiële zorgen zijn 20% minder productief
  • werknemers met geldzorgen zijn per jaar 7 dagen meer ziek dan werknemers zonder geldzorgen
  • een werknemer met schulden kost een organisatie 13.000 euro per jaar
  • 1 op de 10 huishoudens heeft problematische schulden

 
                        We kwamen erachter dat er bij verzuimsituaties vaak sprake was van financiële zorgen. Daarnaast kregen we ook, in lijn met de landelijke trend, steeds vaker te maken met loonbeslagen.

Deze combinatie van uitval door ziekte en zwaardere administratieve lasten voor het bedrijf maakten dat we op zoek gingen naar een preventieve aanpak. Uiteraard op een discrete en respectvolle manier voor de werknemer.

 

Werknemer bij Scania

We werken al voor